Pelerinaje Externe Ohrid - Ierusalimul din Balcani

Preț
315 €. per persoană
Durată
5 zile
Destinație
Ohrid
Pelerini
35+
 • Informații
 • Itinerariu
 • Important

Detalii

Locația de plecare
Craiova
Locația de revenire
Craiova
Data de începere a pelerinajului
24 iulie 2021 06:00 Vezi alte date
Prețul include
 • Cină
 • Însoțitor preot ghid
 • Mic Dejun
 • Transport autocar 4*
Prețul nu include
 • Asigurare medicală (obligatorie)
 • Croaziera Lac Ohrid
 • Intrari obiective (aprox 20 Euro)
Detalii costuri
Supliment cameră single (preț / pers.):: 130 €.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Este cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”.

Orașul are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul dintre cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO, care sunt și culturale și rezervații naturale.

 

 • Ziua 1
 • Ziua 2
 • Ziua 3
 • Ziua 4
 • Ziua 5
Ziua 1

Calafat- Vidin- Zajecar- Nis- Kumanovo – Skopje

Întâlnire la ora 6.00 în spatele Catedralei Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Craiova. Plecare din Craiova la ora 6.00 pe ruta Calafat- Vidin- Zajecar- Nis- Kumanovo – Skopje. Orașul Skopje- capitala Macedoniei, a fost populat încă din anii 4000 î.H., dovadă fiind rămășitele unei așezări din neolitic descoperite pe teritoriul actualei localități. Orasul este situat pe cursul superior al râului Vardar. Denumirea „Scupi” are semnificația de colibă, bordei, obor. 

Cazare și cină.

Ziua 2

Skopje-Ohrid

Mic dejun. Tur pietonal în capitala Macedoniei: Catedrala Sfântul Clement (cea mai mare biserică ortodoxă din Macedonia, construcția catedralei a început în anul 1972) – Fortăreaţa Kale (sec. 4 Î.Hr. – cea mai veche aşezare datând din Epoca Bronzului. Fortificaţiile datează din timpul împăratului Justinian I) – Moscheea Mustafa Pasha (ridicată în anul 1492, privire exterioară) – Biserica Sveti Spas (sec XVII-XVIII) – trecere prin Vechiul Bazar – Daut Pashin Amam (sec. XV – vechea baie publică, vedere exterioară) – Podul de Piatră (sec. VI, simbolul oraşului Skopje) – Memorialul Maica Tereza (născută în 1910 în Skopje, călugăriță catolică de origine albaneză care a fondat ordinul Misionarii Carității în Kolkata (Calcutta), India în 1950. A primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1979. A fost beatificată de Biserica Catolică în 19 octombrie 2003). Timp liber pentru cumpărături în Bazar. Se va concorda ora de plecare împreună cu grupul. Plecare spre Ohrid. Cazare și cină Ohrid.

Ziua 3

Ohrid

Mic dejun. Ohrid (supranumit “Ierusalimul din Balcani”, are 365 biserici, câte una pentru fiecare zi a anului) – tur pietonal: Biserica Sfânta Sofia (unul dintre cele mai importante monumente ale Macedoniei, deoarece adăpostește elemente de arhitectură din Epoca Mijlocie. Biserica a fost construită în timpul Primului Imperiu Bulgar, inițial ca biserică sinodală a Bisericii Ortodoxe Bulgare, apoi ca Arhiepiscopie a Ohridului. În timpul ocupației otomane a fost transformată în moschee. Interiorul bisericii pastrează fresce din sec. XI. Biserica Sfânta Sofia apare pe bancnota de 1000 dinari), Teatrul Antic (sec II Î.Hr., este singurul din țară care datează din perioada Elenistică. În timpul romanilor se organizau aici lupte cu gladiatori și execuții ale creștinilor. De aceea după Imperiul Roman a fost abandonat și acoperit de către localnici și accidental descoperit în anii ’80. Acum au loc evenimente culturale, cum ar fi spectacole ale Baletului Balșoi sau concerte, cum ar fi concertul lui Jose Carreras), Mănăstirea Bogorodica Prilevlepta (datează din anul 1295, are o pictură excepţională), Fortăreaţa Samuel (sec.X, ridicată pe ruinele unei cetăţi din sec. III Î.Hr.), Biserica Sfântul Clement şi Sfântul Pantelimon (reconstruită în 2002 pe ruinele bisericii din sec. IV şi IX , adăposteşte moaştele Sfântului Clement, ucenic al Sfinților Chiril și Metodie) şi site-ul arheologic Plaosnik (ruine ale unei basilici vechi din sec. V, mozaicuri, etc), Biserica Sfântul Ioan Kaneo (are hramul Sfântului Ev.Ioan, biserica este așezată pe o stâncă deasupra Lacului Ohrid. Datează din sec. XIII), Copacul Sfântului Clement. Timp liber. Cazare și cină.

Ziua 4

Ohrid

Vizitarea Mănăstirii Sfântul Naum (Sfântul Naum a construit această mănăstire spre sfârșitul vieții sale, în anul 910, închinată Sf. Arhanghel Mihail, aici a fost și îngropat. Mai târziu, nu se cunoaște motivul, a fost demolată și reconstruită în anul 1631). Se poate face croazieră cu vaporașul până la Mănăstirea Sf Naum.

Cazare și cină Ohrid.

Ziua 5

Ohrid - Craiova

Mic dejun. Se vizitează Mănăstirea Sf Ioan Bigorschi (se află în inima Parcului Național Mavrovo din vestul Macedoniei de Nord. A fost întemeiată în anul 1020 de Ivan I Debranin și reconstruită în anul 1743 de călugărul Ilarion ). Întoarcere către casă pe ruta Skoplie- Vidin- Craiova.

Ajungem în Craiova în funcție de formalitățile vamale și de trafic.

Condiții de renunțare:

 În cazul în care călătorul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează: 

 • 25% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 29 –25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 50% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 24 – 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 100% daca anularea se face în următoarele condiții:
 • nu se prezintă la program;
 • într-un interval mai mic de 20 de zile calendaristice înainte de data plecării (ori în ziua plecării);
 • în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;
 • în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

         Acte necesare: 

 

 • paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară sau carte de identitate.

 Notă:

 •   Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •   Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •   Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •  Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Macedonia.
 •  Distribuția camerelor la hotel se face de către receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 •   Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •  Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii.
 •  Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

 

Să luăm aminte!

 

-         Pelerinajul nu este excursie sau concediu, ci poate fi înțeles ca fiind căutarea lui Dumnezeu, Cel care este mai aproape de om în anumite locuri.

-         Pelerinajul înseamnă și înfruntarea ispitelor și a lipsurilor, care se pot ivi în anumite situații, știind că orice osteneală va fi răsplătită de Dumnezeu înzecit și înmiit.

-         Mersul pe jos în cazul unor mănăstiri se încadrează tot în această nevoință. Pelerinii trebuie să se asigure așadar, că au condiția fizică și morală pentru parcurgerea distanțelor ce se impun.

-         Pelerinii au obligația să specifice în momentul înscrierii dacă au afecțiuni ale sănătății ce pot pune în pericol buna desfășurare a pelerinajului spre a primi sfaturi și îndrumare de la angajații Centrului de Pelerinaje.

-         Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

 

Legal

Licență de turism Nr. 1306 din 01.03.2019

Polița asigurare nr. 000002085/ 01.01.2021-31.12.2021 – City Insurance. Limita de raspundere: 25.000 EUR

Adresă

Str. C.S. Nicolaescu Plopșor nr. 3A
Craiova, Dolj
(în spatele bisericii „Sf. Ilie”)

2020 Pelerinaje.ro. Toate drepturile rezervate.

Close

Ohrid - Ierusalimul din Balcani

Preț
315 €. per persoană
Durată
5 zile
Destination
Ohrid
Călători
35+

  Completează câmpurile pentru a efectua o rezervare. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii   Dacă aveți întrebări sau nelămuriri ne puteți scrie. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii