Maramureș

Price
1300 LEI. per person
Duration
6 zile
Destination
Maramureș
Travellers
35+
 • Information
 • Tour Plan
 • Important
Primul popas duhovnicesc îl vom face la Mânăstirea Cozia, construită între anii 1387-1391, de către domnitorul Mircea cel Bătrân, la îndemnul Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era „sfetnicul lui Mircea întru cele dumnezeiești”. În pronaos se găsesc mormintele voievodului Mircea cel Bătrân și al monahiei Teofana, mama lui Mihai Viteazul, călugărită după moartea...

What's included

Destination
Maramureș Discover Maramureș
Departure Location
Craiova
Return Location
Craiova
Tour Start Date & Time
17 iunie 2024 06:30 View other Times
Price includes
 • 5 nopţi cazare în camere duble/triple la hoteluri 2-3* sau/și mânăstire
 • Mic Dejun
 • Transport autocar 4*
Price does not include
 • Bilet Mocăniță
 • Ghid la obiectivele turistice
 • Taxe de stațiuni și orașe
 • Taxe intrări obiective
Additional Prices
Supliment cameră single (preț / pers.): 400 LEI. Grup de 40 de persoane (preț / pers.): 900LEI. Grup de 35 de persoane (preț / pers.): 1050LEI.

Primul popas duhovnicesc îl vom face la Mânăstirea Cozia, construită între anii 1387-1391, de către domnitorul Mircea cel Bătrân, la îndemnul Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era „sfetnicul lui Mircea întru cele dumnezeiești”. În pronaos se găsesc mormintele voievodului Mircea cel Bătrân și al monahiei Teofana, mama lui Mihai Viteazul, călugărită după moartea fiului ei, decedată în 1605.Ne continuăm pelerinajul nostru și ne îndreptăm spre Mânăstirea Sighișoara, mânăstire de călugări cu viața de obște, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Ne îndreptam spre Mânăstirea Recea întregul asamblu iconografic, lucrat cu foiță de aur care are un aspect frumos delicat cald și rafinat ceea ce oferă ochiului și sufletului o stare de înălțare spirituală. Pereții sunt lucrați în mozaic venețian amintind de maniera de a picta în primele veacuri creștine având ca model Ravena. Cazare – Tîrgu Mureș.Primul popas duhovnicesc îl vom face la Mânăstirea Cozia, construită între anii 1387-1391, de către domnitorul Mircea cel Bătrân, la îndemnul Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era „sfetnicul lui Mircea întru cele dumnezeiești”. În pronaos se găsesc mormintele voievodului Mircea cel Bătrân și al monahiei Teofana, mama lui Mihai Viteazul, călugărită după moartea fiului ei, decedată în 1605.Ne continuăm pelerinajul nostru și ne îndreptăm spre Mânăstirea Sighișoara, mânăstire de călugări cu viața de obște, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Ne îndreptam spre Mânăstirea Recea întregul asamblu iconografic, lucrat cu foiță de aur care are un aspect frumos delicat cald și rafinat ceea ce oferă ochiului și sufletului o stare de înălțare spirituală. Pereții sunt lucrați în mozaic venețian amintind de maniera de a picta în primele veacuri creștine având ca model Ravena.

Pelerinaj Maramures - Biserica din Ieud

Ne îndreptăm spre Casa Memoriala a lui George Coșbuc, apreciată ca una din cele mai vechi clădiri din spaţiul Țării Năsăudului. Continuăm cu Mânăstirea Moisei. În interiorul noii biserici apare o scenă deosebită, chiar unică: Sfântul Ierarh Sava Brancovici, cel care a sfințit biserica veche, apare ținând în mâna modelul bisericuței, în vreme ce în fundal apare zugravită Mânăstirea Putna, sfințită în anul 1470.

Continuăm cu vizita la Biserica din Ieud. Biserica veche din Ieud este atât de bătrână, încât naşte controverse asupra datei de construire. Cel mai probabil este anul 1634, fiind în felul acesta considerată cea mai veche din Maramureş. Pentru valoarea ei inestimabilă în arta arhitectonică a fost inclusă în patrimonial UNESCO.

Pentru a vedea tradițiile din această zonă vizităm Muzeul femeii maramureșene.

Această zi o consacrăm Văii Vaserului. Vom face o plimbare cu mocănița. Mocănița parcurge un traseu de 21,6 km până la stația Paltin, în aproximativ două ore.  Calea ferată merge de-a lungul râului Vaser şi este una dintre ultimele şine de căi ferate pentru locomotivele cu aburi, care încă mai este activă, din Europa, fiind şi singura din România care încă mai este folosită pentru a coborî buştenii de pe munţi. Construită după Primul Război Mondial doar pentru a transporta lemnul, Mocăniţa încă este folosită – în mod surprinzător – în scopul original.

După plimbarea relaxantă și furmoasă cu mocanița vizităm și ne închinam la Mânăstirea Bârsana – emblema din punct de vedere spiritual a Maramureșului. In cadrul complexului monahal găsim: biserica în stil maramureşean, altarul de vară, Stăreţia, Casa Voievodală, Casa Maicilor, Muzeul de icoane şi carte veche.

Nu trebuie să mergem în zona Maramureșului fără să vizităm Cimitirul vesel de la Săpanța – artistul Ioan Stan Pătraș la 14 ani începe să sculpteze cruci dar abia la 26 de ani începe să dea o nota distinctivă acestora, scriind un epitaf pe cruce. Erau enumerate inițial numele, vârsta și ocupația. Ulterior, compune epitafuri care ajung de la 2-3 versuri până la 11 versuri. Doi ani mai târziu apar imaginile realizate în basorelief. În aceeași perioada subțiază crucile, făcându-le mai zvelte. Mânăstirea Săpânța Peri (considerată cea mai înaltă biserică de lemn din lume, ceea ce a făcut ca ea să fie înscrisă în Cartea Recordurilor). Ultimul popas în aceasta zi îl vom face la Mânăstirea Rohia. Spunem de regulă că omul sfințește locul. La Rohia, însă, locul sfințește omul. Acolo a trăit și a murit Nicolae Steinhardt, cel care a scris Jurnalul Fericirii.

Începem ziua cu vizita la una dintre cele mai cunoscute mânăstiri din România – Mânăstirea Nicula. Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni este cea mai mare comoară a mânăstirii, pentru care vin aici sute de credincioși an de an, care se roagă pentru alinarea suferințelor și curățirea păcatelor. Icoana a fost pictată în 1681 de preotul român Luca din Clod.

Vizităm  unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Europa – Salina Turda. Salina Turda este un obiectiv turistic care se află pe lista acelor locuri care trebuie vizitat, cel puțin odată în viață. Continuăm cu închinare la moaștele Sfântului Ghelasie de la Mânăstirea Râmeț.

Ne deplasăm către orașul Marii Uniri – Alba Iulia unde vizităm Catedrala Episcopală sau cum mai este cunoscută Catedrala Reîntregirii. Catedrala a fost construită între anii 1921-1922. Pictura în frescă aparține pictorului Costin Petrescu. În funcție de timp putem vizita și amsamblul Cetății – porțile de intrare, Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail și altele.

Ne întreptăm către Mânăstirea Prislop unde avem ocazia să ne închinăm la mormântul Pr. Arsenie Boca, numit de localnici și “sfântul ardealului”. Tot aici avem ocazia să vedem și peștera unde s-a nevoit Sf. Ioan de la Prislop. Mergem printr-unul din cele mai pitorești locuri din Romania – Defileul Jiului.

După ce ne delectăm cu minunatele peisaje ne vom opri la Mânăstirea Lainici unde avem ocazia să ne închinăm la moaștele Sfântul Irodion dar și la Icoana Maicii Domnului – “Grabnic Ascultătoare”.

Continuăm drumul și ajungem în “Orașul lui Brâncuși” – Târgu Jiu și vizităm Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor.

 • Ziua 1
 • Ziua 2
 • Ziua 3
 • Ziua 4
 • Ziua 5
 • Ziua 6
Ziua 1

Craiova – Mânăstirea Cozia – Mânăstirea Sighișoara – Mânăstirea Recea (335 km.)

Întâlnire la ora 05:30 în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Dumitru din Craiova, plecare la ora  06:00 pe ruta Craiova – Râminicu – Vâlcea. Primul popas duhovnicesc îl vom face la Mânăstirea Cozia, construită între anii 1387-1391, de către domnitorul Mircea cel Bătrân, la îndemnul Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, care era „sfetnicul lui Mircea întru cele dumnezeiești”. În pronaos se găsesc mormintele voievodului Mircea cel Bătrân și al monahiei Teofana, mama lui Mihai Viteazul, călugărită după moartea fiului ei, decedată în 1605.Ne continuăm pelerinajul nostru și ne îndreptăm spre Mânăstirea Sighișoara, mânăstire de călugări cu viața de obște, închinată Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Ne îndreptam spre Mânăstirea Recea întregul asamblu iconografic, lucrat cu foiță de aur care are un aspect frumos delicat cald și rafinat ceea ce oferă ochiului și sufletului o stare de înălțare spirituală. Pereții sunt lucrați în mozaic venețian amintind de maniera de a picta în primele veacuri creștine având ca model Ravena. Cazare – Tîrgu Mureș.

Ziua 2

Casa memoriala George Coșbuc – Mânăstirea Moisei (240 km.)

Mic dejun. Plecăm din Târgu Mureș și ne îndreptăm spre Casa Memoriala a lui George Coșbuc, apreciată ca una din cele mai vechi clădiri din spaţiul Țării Năsăudului. Continuăm cu Mânăstirea Moisei. În interiorul noii biserici apare o scenă deosebită, chiar unică: Sfântul Ierarh Sava Brancovici, cel care a sfințit biserica veche, apare ținând în mâna modelul bisericuței, în vreme ce în fundal apare zugravită Mânăstirea Putna, sfințită în anul 1470.

Continuăm cu vizita la Biserica din Ieud. Biserica veche din Ieud este atât de bătrână, încât naşte controverse asupra datei de construire. Cel mai probabil este anul 1634, fiind în felul acesta considerată cea mai veche din Maramureş. Pentru valoarea ei inestimabilă în arta arhitectonică a fost inclusă în patrimonial UNESCO.

Pentru a vedea tradițiile din această zonă vizităm Muzeul femeii maramureșene. Cazare Sighetul Marmatiei

Ziua 3

Plimbare cu mocănița – Mănăstirea Bârsana (100 km.)

Mic dejun. Această zi o consacrăm Văii Vaserului. Vom face o plimbare cu mocănița. Mocănița parcurge un traseu de 21,6 km până la stația Paltin, în aproximativ două ore.  Calea ferată merge de-a lungul râului Vaser şi este una dintre ultimele şine de căi ferate pentru locomotivele cu aburi, care încă mai este activă, din Europa, fiind şi singura din România care încă mai este folosită pentru a coborî buştenii de pe munţi. Construită după Primul Război Mondial doar pentru a transporta lemnul, Mocăniţa încă este folosită – în mod surprinzător – în scopul original.

După plimbarea relaxantă și furmoasă cu mocanița vizităm și ne închinam la Mânăstirea Bârsana – emblema din punct de vedere spiritual a Maramureșului. In cadrul complexului monahal găsim: biserica în stil maramureşean, altarul de vară, Stăreţia, Casa Voievodală, Casa Maicilor, Muzeul de icoane şi carte veche. Cazare Sighetul Marmatiei.

Ziua 4

Cimitirul Vesel de la Săpanța – Mânăstirea Săpânța Perii – Mânăstirea Rohia (285 km.)

Mic dejun. Nu trebuie să mergem în zona Maramureșului fără să vizităm Cimitirul vesel de la Săpanța – artistul Ioan Stan Pătraș la 14 ani începe să sculpteze cruci dar abia la 26 de ani începe să dea o nota distinctivă acestora, scriind un epitaf pe cruce. Erau enumerate inițial numele, vârsta și ocupația. Ulterior, compune epitafuri care ajung de la 2-3 versuri până la 11 versuri. Doi ani mai târziu apar imaginile realizate în basorelief. În aceeași perioada subțiază crucile, făcându-le mai zvelte. Mânăstirea Săpânța Peri (considerată cea mai înaltă biserică de lemn din lume, ceea ce a făcut ca ea să fie înscrisă în Cartea Recordurilor). Ultimul popas în aceasta zi îl vom face la Mânăstirea Rohia. Spunem de regulă că omul sfințește locul. La Rohia, însă, locul sfințește omul. Acolo a trăit și a murit Nicolae Steinhardt, cel care a scris Jurnalul Fericirii. Cazare Cluj Napoca.

Ziua 5

Mic dejun. Începem ziua cu vizita la una dintre cele mai cunoscute mânăstiri din România – Mânăstirea Nicula. Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni este cea mai mare comoară a mânăstirii, pentru care vin aici sute de credincioși an de an, care se roagă pentru alinarea suferințelor și curățirea păcatelor. Icoana a fost pictată în 1681 de preotul român Luca din Clod.

Vizităm  unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Europa – Salina Turda. Salina Turda este un obiectiv turistic care se află pe lista acelor locuri care trebuie vizitat, cel puțin odată în viață. Continuăm cu închinare la moaștele Sfântului Ghelasie de la Mânăstirea Râmeț.

Ne deplasăm către orașul Marii Uniri – Alba Iulia unde vizităm Catedrala Episcopală sau cum mai este cunoscută Catedrala Reîntregirii. Catedrala a fost construită între anii 1921-1922. Pictura în frescă aparține pictorului Costin Petrescu. În funcție de timp putem vizita și amsamblul Cetății – porțile de intrare, Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail și altele. Cazare Hunedoara.

Ziua 6

Mânăstirea Prislop – Mânăstirea Lainici – Târgu Jiu (300 km.)

Mic dejun. Ne întreptăm către Mânăstirea Prislop unde avem ocazia să ne închinăm la mormântul Pr. Arsenie Boca, numit de localnici și “sfântul ardealului”. Tot aici avem ocazia să vedem și peștera unde s-a nevoit Sf. Ioan de la Prislop. Mergem printr-unul din cele mai pitorești locuri din Romania – Defileul Jiului.

După ce ne delectăm cu minunatele peisaje ne vom opri la Mânăstirea Lainici unde avem ocazia să ne închinăm la moaștele Sfântul Irodion dar și la Icoana Maicii Domnului – “Grabnic Ascultătoare”.

Continuăm drumul și ajungem în “Orașul lui Brâncuși” – Târgu Jiu și vizităm Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor. Vom ajunge în Craiova în funcție de trafic.

Bine de știut

 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru România.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup/ghid.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea achitării avansului.

CONDIȚII DE RENUNȚARE

În cazul în care călătorul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:

 • 25% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul  29 –25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 50% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 24 – 20  de zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 100% daca anularea se face în următoarele condiții:
 • nu se prezintă la program;
 • într-un interval mai mic de 20 de zile calendaristice înainte de data plecării (ori în ziua plecării);
 • în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;
 • în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate.
Legal

Licență de turism Nr. 1306 din 01.03.2019

Polița asigurare nr. 57107/ 01.01.2023 – 31.12.2023 – Omniasig. Limita de raspundere: 25.000 EUR

Adresă

Str. C.S. Nicolaescu Plopșor nr. 3A
Craiova, Dolj
(în spatele bisericii „Sf. Ilie”)

2020 Pelerinaje.ro. Toate drepturile rezervate.

Close

Maramureș

Price
1300 LEI. per person
Duration
6 zile
Destination
Maramureș
Travellers
35+

  Completează câmpurile pentru a efectua o rezervare. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

  [tour_date]   Dacă aveți întrebări sau nelămuriri ne puteți scrie. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii