Pelerinaje Externe Istanbul

Preț
210 €. per persoană
Durată
5 zile
Destinație
Istanbul
Pelerini
35+
 • Informații
 • Itinerariu
 • Important

Detalii

Locația de plecare
Craiova
Locația de revenire
Craiova
Prețul include
 • 4 nopți cazare în camere duble/triple la hoteluri de 2-3*
 • Mic Dejun
 • Transport autocar 4*
Prețul nu include
 • Asigurare medicală obligatorie
 • Ghid la obiectivele turistice
 • Taxe de stațiuni și orașe
 • Taxe intrări obiective
Detalii costuri
Supliment cameră single (preț / pers.): 90 €.

Centrul de Pelerinaje Sf. Nicodim - pelerinaj Istanbul

Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Este situat in nord-estul Mării Marmara. Are o populație de aproximativ 18.800.000 de locuitori în zona metropolitană (2010), adică circa 18% din populația toală a Turciei, apreciată la peste 73.000.000 locuitori. Se poate aprecia că în realitate populația poate fi mai mare cu cel putin 1.000.000 de locuitori flotanti, asemănător tuturor marilor metropole. Cu toate că, la 13 octombrie 1923, orașul a pierdut calitatea de capitală în favoarea orașului Ankara, fost Angora, a rămas centrul economic cel mai important al Republicii Turcia.

În timpul antichității grecești și romane orașul s-a numit Byzantion, iar după 11 mai 330, s-a numit un timp Noua Romă, dar imediat a preluat numele întemeietorului său, împăratul roman Constantin I cel Mare, numindu-se Constantinopolis sau pe scurt, Constantinopol, adică orașul lui Constantin. Mult timp a fost numit de cuceritorii turci Istanbul, dar pe plan internațional a păstrat numele de Constantinopol. Abia începând cu 28 martie 1930, numele oficial al orașului a devenit Istanbul. Până în 1930, aglomerația urbană a orașului s-a numit oficial Constantinopol, iar cu apelativul Stanbul era desemnat numai Orașul Vechi, adică peninsula istorică. Numele modern Istanbul a fost extins în urma reformei de limbă și scriere turcă întreprinse de către Mustafa Kemal Ataturk în 1928, numită și Revoluția semnelor. Cu numele de Constantinopol orașul a servit drept capitală a Imperiului Roman în totalitatea sa, în două scurte perioade ale secolului al IV-lea e.N, al Imperiul Roman de Răsărit până la cucerirea turcă din anul 1453 și în final a Imperiului Otoman, până la transformarea acestuia în Republica Turcia. De reamintit că perioada Imperiului Roman de Răsărit a fost numită de istoriografia umanistă din secolul al XVI-lea, drept perioada bizantină, termen neutilizat anterior.

În perioadă anilor 1204 – 1261, a fost capitala Imperiului latin din Orient, ca urmare a cuceririi sale de către armata Cruciadei a IV-a (1195 – 1204).

Centrul de Pelerinaje Sf. Nicodim - pelerinaj Istanbul

Pe parcursul unui mileniu Constantinopol-ul și imperiul său au fost stindardul civilizației și culturii europene medievale, păstrătoare ale tezaurului de cultură, artă și civilizație antică. Constantinopolul și Imperiul Bizantin sunt considerate a fi un leagăn major de civilizație europeană și mondială, civilizație caracterizată printr-un larg sincretism. Aici s-a întâlnit civilizația greco-romană cu civilizațiile Orientului Apropiat și Mijlociu, de la care a împrumutat trăsături noi, luând naștere o civilizație de sinteză, civilizația bizantină. Imperiul Bizantin și capitala sa, au constituit și creuzetul afimării creștinismului, în general și al celui ortodox în special. Din punct de vedere istoric, alături de Atena și Roma, Constantinopolul și deci Istanbulul, este una dintre cele mai importante trei capitale antice care a dăinuit până astăzi.

 • Ziua 1
 • Ziua 2
 • Ziua 3
 • Ziua 4
 • Ziua 5
Ziua 1

Craiova - Istanbul

Întâlnire la ora 04:00 în Craiova Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru. Plecăm la ora 04:30 pe traseul Craiova –Calafat – Sofia – Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne – Istambul. Ajungem în orașul împărțit pe 2 continente, capitala Imperiului Bizantin. Cazare în Istanbul.

Ziua 2

Istanbul - Biserica Vlaherne – Patriarhia Ecumenică – Mân. Izvorul Tămăduirii – Biserica Românească

Günaydın! (Bună dimineața!). Mic dejun. Ne îndreptăm către Patriarhia Ecumenică. Aici avem ocazia să ne închinăm la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gură de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia și Sfintei Teofana. Tot aici este și o parte din „Coloana Flagelării”, de care a fost legat Iisus Hristos când a fost biciuit de soldații romani. Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserică a fost ridicată de Împaratul Leon I, datorită unei minuni pe care a trăit-o când era soldat. Biserica Românească din Istanbul cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi și Sfinţii Martiri Brâncoveni. Seara se poate face o frumoasă și relaxantă croazieră pe Bosfor, prilej cu care avem ocazia sa vedem obiective aflate pe cele două maluri ale Bosforului – European și Asiatic. Cazare în Istanbul.

Ziua 3

Istanbul, Mân. Vlaherne – tur pietonal

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului; cel mai important eveniment a avut loc în anul 626, atunci când Constantinopolul a fost asediat de avari, în timp ce împăratul Heracle cu trupele sale erau plecați la luptă cu perșii. Icoana Maicii Domnului Vlachernitissa a fost scoasă în procesiune, iar avarii au încetat asediul; victoria a fost pusă pe seama Maicii Domnului; după Catedrala Sfânta Sofia, aceasta este cea mai importantă biserică închinată Maicii Domnului din oraș. Continuăm cu tur pietonal prin zona Sultan-Ahmet, vechiul oraș Constantinopole. În Istanbul trebuie să vizităm neapărat Moscheea Albastră, simbolul orașului dar și al Turciei. Monument și loc de rugăciune, Moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea Islamică. La câteva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împărații bizantini pentru a se distra și a distra poporul. De văzut Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Cazare în Istanbul.
İyi geceler! (Noapte bună!)

Ziua 4

Istanbul, Dolmabahce – Sfânta Sofia, Palatul Topkapî

După micul dejun. Continuăm vizita în zona veche a Istanbulului (zona Sultan Ahmet). Vizitam vechea reședință a Sultanilor Palatul Topkapî, (astăzi muzeu). Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața de la Înalta Poartă. În muzeu se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam  (Abraham) și cel al lui Iosif. La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sfânta Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se află Palatul Dolmabahce. Simbol al grandorii Imperiului Otoman timp de secole, palatul este astăzi un obiectiv pe care nu îl ratează niciun turist. Vizita la Dolmabahce. Practic inima orașului o reprezintă Marele Bazar. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase la podoabe și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci. Cazare in Istanbul.

Ziua 5

Istanbul – Craiova

Mic dejun. Plecăm spre România. Se ajunge în Craiova în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

BINE DE ȘTIUT

 • În cazul în care călătorul doreste sa achite în lei, se percepe un comision de risc valutar de 2 % fata de cursul BNR din ziua în care se face încasarea.
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Grecia.
 • Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Tariful pentru ferryboat este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului; pot intervenii modificări ale tarifului.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
  Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară sau carte de identitate.

Condiții de renunțare

În cazul în care călătorul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:

 • 25% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 29 –25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 50% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 24 – 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 100% daca anularea se face în următoarele condiții:
  • nu se prezintă la program;
  • într-un interval mai mic de 16 zile calendaristice înainte de data plecării (ori în ziua plecării);
  • în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;
  • în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate.
Legal

Licență de turism Nr. 1306 din 01.03.2019

Polița asigurare nr. 000002085/ 01.01.2021-31.12.2021 – City Insurance. Limita de raspundere: 25.000 EUR

Adresă

Str. C.S. Nicolaescu Plopșor nr. 3A
Craiova, Dolj
(în spatele bisericii „Sf. Ilie”)

2020 Pelerinaje.ro. Toate drepturile rezervate.

Close

Istanbul

Preț
210 €. per persoană
Durată
5 zile
Destination
Istanbul
Călători
35+

  Completează câmpurile pentru a efectua o rezervare. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii   Dacă aveți întrebări sau nelămuriri ne puteți scrie. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii