Centrul de pelerinaje Sfântul Nicodim

Pelerinaj la Sighișoara și Sâmbăta de Sus

30 OCTOMBRIE-1 NOIEMBRIE 2020

Ziua 1. 30 octombrie 2020

Plecare la ora 6:30 din fața Catedralei Mitropolitane Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Craiova. Vom urma traseul Craiova-Râmnicu Vâlcea- Valea Oltului. Primul popas duhovnicesc va fi la mănăstirea Cozia (un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare. Paul de Alep, în jurnalul călătoriei sale în Țara Românească între 21 august 1656 – 13 octombrie 1658 scria despre Cozia: „În limba lor înțelesul numelui acestei mănăstiri, Cozia este „fortăreață de pământ din pricina nenumăraților munți din această țară”. Mănăstirea Cozia, în ansamblul ei, este inclusă în lista monumentelor istorice din România). Ne îndreptăm apoi către orașul Sibiu, fostă capitală culturală europeană în anul 2007, unde vom vedea principalele obiective și anume: Catedrala Sfânta Treime, Catedrala Evanghelică, Piața Mică, Podul Minciunilor, Piața Mare, Biserica Romano-Catolică, Muzeul Brukenthal. Ne vom îndrepta apoi către cetatea Sighișoarei unde ne vom caza.

Ziua 2. 31 octombrie 2020

Mic dejun.

Vom vizita cetatea Sighișoarei (cetatea Sighişoara, considerată cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere, dar şi cea mai bine păstrată cetate orășenească din Transilvania, cel mai atrăgător şi mai complet ansamblu urban medieval din România, devenit patrimoniu mondial al UNESCO din anul 1999. Pe locul în care se află Sighişoara de astăzi, se afla postul de pază militară romană Sandava, întemeiat de colonişti germani din regiunea Rinului). Se va vizita: Turnul cu Ceas – este construcţia emblematică a Sighişoarei, fiind realizat în scopuri militare, pentru apărarea cetăţii, şi locul care a găzduit şi Sfatul Cetăţii până în anul 1556; Biserica Mănăstirii – a fost zidită în dreapta Turnului cu Ceas, a fost ridicată în secolul al XIII-lea şi făcea parte iniţial dintr-o biserică a dominicanilor, astăzi dispărută; Scara Şcolarilor sau „Scara Acoperită” construită în anul 1654, este una dintre atracţiile Sighişoarei şi unul din elementele unice care se află aici; Turnul Fierarilor, aflat în apropierea Bisericii Mănăstirii, a fost construit în anul 1631, fiind unul din cele mai impunătoare şi masive turnuri ale cetăţii; Turnul Cizmarilor – avea rol de apărare și cu toate că datează din timpuri mai vechi, fiind menționat încă din anul 1521, și-a căpătat forma de astăzi în anul 1681. Vom vizita apoi orașul Brașov făcând un tur pietonal ce va cuprinde: Biserica Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului și Prima Școală Românească, Biserica Neagră, Piața Sfatului și Biserica Adormirea Maicii Domnului. Pelerinajul nostru continuă cu vizitarea orașului Făgăraș, mai precis a Catedralei nou construite și a cetății Făgărașului (construcția cetății a început în 1310, pe locul unei mai vechi fortificații de pământ și lemn din secolul al XII-lea. Scopul construirii cetății era eminamente strategic, mai precis pentru apărarea sud-estului Transilvaniei de incursiunile tătarilor și otomanilor. În 1599, Mihai Viteazul, a ocupat cetatea, a dăruit-o soției sale, Doamna Stanca, împreună cu domeniul și, devenind principe al Transilvaniei și-a adăpostit aici familia și tezaurul domnesc, câțiva ani mai târziu). Ne îndreptăm apoi către localitatea Sâmbăta de Sus, unde ne vom caza.

Ziua 3. 1 noiembrie 2020

Mic dejun.

Fiind zi de duminică, vom participa la Sfânta Liturghie oficiată în cadrul mănăstirii Sâmbăta de Sus-Brâncoveanu. Încărcați cu harul Sfântului Duh și liniște sufletească, vom continua pelerinajul îndreptându-ne către orașul Râmnicu Vâlcea, în apropierea căruia se găsește mănăstirea Troianu, unde ne vom închina la moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni și la părticele din moaștele Sfântului Antim Ivireanul (în vara/toamna anului 1848 schitul a găzduit comandamentul militar al armatei de panduri condusă de generalul Gheorghe Magheru, motiv pentru care a fost transformat pentru o perioadă în Muzeul Gheorghe Magheru. Schitul a fost redobândit în 2001 și restaurant, s-a construit o biserică nouă, dar și alte clădiri destinate așezământului monahal. Este mănăstire de călugări, cu viață de obște). Vom ajunge în Craiova în funcție de trafic.

Preț: 385 lei/pers./camera dublă/triplă

Supliment camera single: 190 lei/pers.

Servicii incluse:

– transport autocar clasificat 4****

– 2 nopți cazare hotel/pensiune 3***

– mic dejun

Servicii neincluse:

taxe intrări obiective

– ghid la obiectivele turistice

– taxe de stațiuni și orașe

Bine de știut:

 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru România. 
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup/ghid.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea achitării avansului.

CONDIȚII DE RENUNȚARE

În cazul în care călătorul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează: 

 1. 25% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul  29 –25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
 2. 50% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 24 – 20  de zile calendaristice înainte de data plecării;
 3. 100% daca anularea se face în următoarele condiții:
 4. nu se prezintă la program;
 5. într-un interval mai mic de 20 de zile calendaristice înainte de data plecării (ori în ziua plecării);
 6.  în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;
 7. în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;