Centrul de pelerinaje Sfântul Nicodim

RUSIA

RUSIA

SANKT PETERSBURG – MOSCOVA 

5 – 14 iulie 2021

 

SANKT PETERSBURG

Ziua 1_5 iulie:  Întâlnire pe aeroportul Henry Coandă din București la ora  03:00 Zbor spre Sankt Petersburg cu escală la Istanbul Turkish Airlines zbor nr. TK1042 și TK 401.  Sosire la 14.20  Formalitățile vamale, etc. Începem turul orașului cu vizite: Istoria orașului de pe malul Mării Baltice începe cu Țarul Petru cel Mare și arhitectul său italian Trezzini. Bulevardul Nevsky, Lavra Sf. Alexandru Nevskyi, închinarea la moaștele Sf. Alexandru Nevskyi. Bisericuța și moaștele Sf. Xenia din cimitirul Smolensk. Mănăstirea Sf. Ioan pe Karpova – Moaștele Sf. Ioan de Kronștadt. Cazare  și cină în Sankt Petersburg la Hotel 3*.

Ziua 2_6 iulie: Mic dejun. Peterhof unde se afla mai mult de 100 de fântâni arteziene, pentru care a primit denumirea „Versailles din Rusia”. Plimbare prin Parcul de Jos. Întoarcere la Sankt Petersburg, Catedrala Cazanskaya. Icoana Maicii Domnului „Cazanskaya”. Coloana Alexandru, executată dintr-o singură bucată de granit roșu de Finlanda.Vizita Muzeului Ermitaj cu ghid local. Croaziera pe Neva. Cazare și cină în Sankt Petersburg. 

Ziua 3_7 iulie: Mic dejun. Vom vedea Catedrala Învierii Domnului (Mântuitorul Însângerat), Catedrala Sf. Isak care are una din cele mai mari cupole din lume, Monumentul lui Petru cel Mare – statuie ecvestră dezvelită în Piața Senatului în anul 1782. Fortăreața  Petru și Pavel, Catedrala Sf. Petru si Pavel– simbolul orașului, adăpostește cavoul Țarului Petru cel Mare și a altor împarați ai Rusiei. După prânz – transfer la gară pentru îmbarcarea în trenul de Moscova „Sapsan-express”. Sosire și transfer. Cazare  și cină la Hotel 3*.

MOSCOVA

Ziua 4_8 iulie:  Mic dejun. Astăzi vom face o plimbare cu metroul moscovit, un adevărat muzeu subteran, o impresionantă atracţie turistică datorită decorurilor spectaculoase şi unice ale fiecărei staţii, realizate de renumiţi sculptori ruşi, arhitecţi şi artişti, vom ajunge la Catedrala Hristos Mântuitorul . Închinare la moaștele Sf. Ier. Filaret Mitropolitul Moscovei. Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roșie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaier al arhitecturii medievale ruseşti, numită „minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, Catedrala Bunavestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Țar, Piaţa Roșie, Catedrala Sf. Vasile, Molul GUM, Parcul «Zaryadie». Cazare  și cină la Moskova – Hotel 3*.

Ziua 5_9 iulie: Moskova. Mic dejun. „Moskova- City”, cu vizitarea terasei Imperiale, situată la etajul 58.  Ridicarea cu lifturi de mare viteză (7 m/sec.) la o înălțime mai mare de 200 de metri. Detalii despre istoria celui mai mare centru de afaceri din Europa. Inspectarea complexului Moscova pe platforma stradală dintre turnul Imperial și complexul „Orașul capitalelor.” Plimbare pe podul comercial și pietonal „Bagration”. Mănăstirea Donskoi (moaștele Sf. Pat. Tihon, biserica în care se fierbe Sfântul și marele Mir pentru toată Biserica Rusă), Vizitarea bisericii Sf. Nicolae în Tolmaciah (Icoana Maicii Domnului Vladimirskaya, pictată de Apostolul Luca), după-amiază vă propunem o vizită opţionala la Galeriile Tretyakov – tezaurul naţional de artă al Rusiei şi unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colecţia Galeriei este compusă în întregime din opere ruseşti şi este dedicată artiştilor care şi-au adus contribuţia la istoria artei ruseşti sau au fost în strânsă legătură cu ea. Participare la un spectacol folcloric.Cazare  și cină la Moskova – Hotel 3*.

Ziua 6_10 iulie:  Mic dejun. Mănăstirea Pocrovsk (moaștele Cuv. Matrona de la Moscova), Pornire spre oraşul Sergiev Posad– locul în care se află cea mai importantă mănăstire a Rusiei. Mănăstirea Sfânta Treime unde se află moaștele Sfântului Serghei din Radonej. De-a lungul timpului, țarii și țarinele Rusiei și-au adus aportul la dezvoltarea mănăstirii și a celorlalte biserici din oraș: Biserica Sf Duh, Biserica Înaltarii, etc. Astăzi zona centrală a orașului face parte din Patrimoniul UNESCO. Cazare Sergiev Posad și cină la  – Hotel 3*.

Ziua 7_11 iulie: Biserica Sf  Treime (participare la Sfânta Liturghie). Mic dejun. Plecare spre Diveevo. Vladimir – prima capitală a Rusiei, cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserică creștină din Rusia. Diveevo. Mănăstirea Sfintei Treimi unde se află moaştele cuv. Serafim. Cină. Căzare la hotelul mănăstirii.

Ziua 8_12 iulie: Participare la Sfânta Liturghie Mic dejun. Sf. Serafim de Sarov, marele cuvios și stareț, cel mai iubit sfânt al Rusiei; ascet, iubitor al tăcerii, pustnic, rugător, cel care a stat 1000 de zile și nopti în rugăciune pe o piatră, iar în timpul vieții i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori.  Izvorul Sf. Serafim de Sarov, închinare la moaștele cuvioaselor Alexandra, Marta, Elena; Sfintele Starețe Parascheva, Pelaghia, Maria; Icoana Făcătoare a Maicii Domnului „Umilința”. Slujba Vecerniei. Drumul crucii pe Kanavka Sf. Serafim. Cină. Căzare la hotelul mănăstirii.

Ziua 9_13 iulie: Mic dejun. Sf. Serafim de Sarov,Întoarcere spre Moskova, pe drum intrăm pe la Murom – Mănăstirea Schimbarea la Față și Mănăstirea Bunavestire, Sfinții Petru și Fevronia (ambii odihnesc în aceeași raclă, binecuvatarea familiei creștine), ne închinăm la moaștele Sf. Constantin, Mihail și Teodor (tatal și fiii). Cazare  și cină la Moskova – Hotel 3*.

Ziua 10_14 iulie: Vizită la mănăstirea Sretenskiy (moaștele Sf. Ilarion Troițkii). Parcul Tsaritsino, Dimitrie Cantemir a vândut această proprietate, iar mai tarziu Țarina  Ecaterina a construit un Palat și un Parc demn de regalitatea rusă. Astăzi putem admira Palatul restaurat după aproape 200 de ani de uitare . Timp liber pentru cumpărături. Biserica Acoperământului Maicii Domnului din Yasenevo, care se numește „Ierusalimul din Moskova”. Spre seară  ne îndreptăm către  aeroport pentru zborul spre țară. Întoarcerea cu plecare din Moskova ora 20:00  (TK416) sosire în București ora 02:25 16 iulie (TK 1041)

 

Prețul –  1.590 EURO.

Pentru minim 35 pers.

Supliment la CAMERA SINGLE 400 EURO/PERSOANĂ.

Prețul include:

– transport cu autocarul

– 9 nopți de cazare la hoteluri 3*(camere duble cu baie în cameră);

– Mic dejun și cină

– Însoțitor preot ghid și traducător vorbitor de limba română.

– Bilete la tren “Sapsan-express” Sankt-Peterburg – Moscova

Biletele de intrare: Moskova – City, Muzee: Kremlinul, curtea și catedralele din Kremlin, Vasilie Blajenul (Moscova), Spectacol folcloric; Galeriei Tretiakov, Muzeul Ermitaj; Peterhof (Parcul de Jos); Croaziera pe râul Moskova, Parcul Tsaritsino.

Excursie cu Metroul in Moscova, Fortăreața Petru și Pavel, Catedrala Sf. Petru si Pavel.

Intrările în bisericile muzee: Catedrala Sf. Isaak și Mântuitorul Însângerat (Sankt-Petersburg); Croaziera pe Neva

Prețul nu include:

  1. Taxa de viza. In vederea obtinerii vizei este obligatoriu sa fie respectat intocmai calendarul solicitat de Ambasada Rusiei la Bucuresti.(Aprox. 300 lei/ persoana)
  2. Asigurarea medicală
  3. Tips șoferi, ghid rus și intrări la obiective 120 euro/persoană

NOTĂ Autoritătile vamale își rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obținut acordul pentru obținerea vizei turistice. Agenția de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situații ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricarui incident petrecut vreodată în afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

Programul acțiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în functie de anumite situații speciale.

ORELE DE ZBOR SUNT INFORMATIVE ȘI POT SUFERI MODIFICARI !

Condiții de renunțare

În cazul în care călătorul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice, el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează:

  • 25% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 29 –25 de zile calendaristice înainte de data plecării;
  • 50% din preţul pachetului de servicii de călătorie, dacă renunţarea se face în intervalul 24 – 20 de zile calendaristice înainte de data plecării;
  • 100% daca anularea se face în următoarele condiții:
  • nu se prezintă la program;
  • într-un interval mai mic de 16 zile calendaristice înainte de data plecării (ori în ziua plecării);
  • în cazul în care călătorul nu este lăsat să treacă una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa sau din motive care nu pot fi imputate Agenției;
  • în cazul în care călătorul nu respectă condițiile generale ale Agenției, prezintă acte incomplete sau false, nu are pașaport sau nu achită integral excursia în termenele stipulate;

DE ASEMENEA DATELE DE DECOLARE/ATERIZARE  POT FI DECALATE ÎN FUNCȚIE DE PROGRAMUL COMPANIILOR AERIENE !